Varškės spurgos

Dažniausiai mėgstu įvairiausius tradicinius dalykus šiek tiek pakeisti, kažkokį naują skonį išgauti ir pan., jog nebūtų taip nuobodu. BET. Aiiii. Kai kurie dalykai ir taip neatsibosta, kad ir kiek kartų bekartotum. Tai ir šįkart aš labai paprastai.

Receptas labai senas. Aišku, nelabai aš ką ir sveriu ar matuoju namie. Šįkart teko. Tai gal kiekiai ir pasikeitė, bet esmė liko ta pati – daug varškės, mažai miltų, tai tokios labai natūralios. Ir super traškios išorėj, minkštos viduj. Kaip ir turi būt.

Reikės:

  • 500 g. 9% riebumo varškės;
  • 80 g. cukraus;
  • 10 g. vanilinio cukraus;
  • 2 kiaušinių;
  • 150 g. kvietinių miltų;
  • 1 a.š. kepimo miltelių;
  • Žiupsnelio druskos;
  • 1 l. bekvapio aliejaus gruzdinimui;
  • Cukraus pudros.
  1. Varškę sutrinti blenderiu arba pertrinti per sietelį.
  2. Sutrintą varškę sumaišyti kartu su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir kiaušiniais.
  3. Į varškės masę suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir druska. Viską gerai išmaišyti.
  4. Į storadugnį puodą ar gilią keptuvę supilti aliejų ir užkaitinti ant vidutinės kaitros.
  5. Vandeniu suvilgytomis rankomis ir arbatiniu šaukšteliu suformuoti apvalias spurgas ir virti įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
  6. Iškepusias varškės spurgas nusausinti ant popierinio ranksluosčio, tuomet apibarstyti cukraus pudra.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Google photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: