Veganiškas žaliųjų citrinų pyragas

Vasara!!! Beveik. Ir nemeluosiu, kuo mažiau praleidžiu laiko namie. Tai negaminu tiek daug, ir nefotografuoju tiek daug ir prie kompiuterio nesėdžiu jau tiek daug. Tai be jokių čia bla bla bla, šįkart labai trumpai. Nėra kada, reikia džiaugtis geru oru!

Tai trumpai. Labai fainas šitas desertas. Tik natūralūs produktai, ir gaivus, vasariškas. Veganiškas, be glitimo. Tik vienintelis dalykas – be kombaino negalima apsieiti. Arba iš bėdos blenderis tiks. Bet tik tokia bėdele, visa kita labai easy ir greita. Tai vat tiek. Ate!

Pagrindui:

  • 200g. graikinių riešutų;
  • 50g. kokosų drožlių;
  • 1 a.š. cinamono;
  • 200g. datulių:
  • 40g. ištirpinto nerafinuoto kokosų aliejaus.

Citrinų kremui:

  • 200ml. pilno riebumo kokosų pieno;
  • 125ml. klevų sirupo;
  • 70g. žaliųjų citrinų sulčių;
  • 1 v.š. šviežiai nutarkuotos žaliosios citrinos žievelės;
  • 160g. ištirpinto nerafinuoto kokosų aliejaus;
  • 2 avokadų;
  • 70g. špinatų;
  1. Pagrindui datules palaikyti karštame vandenyje apie 15min., kol suminkštės. Nusausinti.
  2. Išmirkytas datules, graikinius riešutus, kokoso drožles, cinamoną ir ištirpintą kokosų aliejų sudėti į virtuvinį kombainą ir susmulkinti iki lipnios masės. Sudėti į 20cm. apvalią kepimo formą, tolygiai paskirstyti ir suformuoti pyrago pagrindą.
  3. Visus ingredientus, skirtus kremo gamybai, sudėti į kombainą ir malti iki vientisos, kreminės masės. Kremą supilti ant paruošto pyrago pagrindo, tolygiai paskirstyti ir statyti į šaldytuvą 2-3h.
  4. Sutingusį pyragą papuošti šviežiomis uogomis.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Google photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: