Tiramisu su uogomis

Tai Tiramisu buvo vienas iš pirmųjų desertų, kurį išmokau gaminti. Bet. Nemėgstu viską visada daryti lygiai taip pat. Nuobodu! Tai šįkart šiek tiek kitaip. Ir taip, čia ne Tiramisu. Ta prasme, ne tas tradicinis. Bet idėja kilo būtent iš jo. Pats desertas gaivus pats savaime, bet šis dar gaivesnis ir vasariškesnis! Tiesa, nenaudoju aš jokio alkoholio ar esencijų ir pan., asmeniškai labai nemėgstu. Bet kam patinka, galima naudoti ir marsalą, ar romą, brendį, kavos likerį ir pan., ypatingai, jei kokiai nors progai gaminamas. Progai ar ne, vistiek labai aš jį rekomenduoju. Kad ir savaitgaliui. O kodėlgi ne? 🙃

Reikės:

  • 500g. mascarpone sūrio;
  • 500g. plakamosios grietinėlės,
  • 100g. cukraus pudros;
  • 1/2 nutarkuotos citrinos žievelės;
  • ~200ml. atvėsintos espresso kavos (arba labai stiprios kavos);
  • ~400g. damų pirštelių;
  • ~2 v.š. nesaldintos kakavos miltelių.

Uogų sluoksniui:

  • 200g. šaldytų ar šviežių uogų (naudojau vyšnias ir avietes);
  • 50g. cukraus;
  • 1/2 citrinos sulčių ir nutarkuotos žievelės.
  1. Uogas kartu su cukrumi ir citrinos sultimis bei žievele sudėti į puodą ir užvirinti, kol uogos šiek tiek suminkštės. Atvėsinti kambario temperatūroje.
  2. Mascarpone sumaišyti su cukraus pudra. Atskirame dubenyje išplakti grietinėlę iki standumo. Viską sumaišyti tarpusavyje iki vientisumo.
  3. Į pasirinktą formą (naudojau 20cm. torto formą) tolygiai paskirstyti porą šaukštų paruošto kremo. Tuomet lengvai suvilgyti damų pirštelius su kava ir tolygiai, vienu sluoksniu išdėlioti ant kremo, nepaliekant didesnių tarpų. Ant viršaus sudėti ketvirtadalį kremo, išlyginti ir apibarstyti kakavos milteliais.
  4. Sekančiam sluoksniui damų pirštelius (be kavos) išdėlioti vienu sluoksniu, ant jų sudėti uogų mišinį, šiek tiek nukošiant susidariusas uogų sultis. Ant viršaus tolygiai paskirstyti kervirtadalį kremo ir apibarstyti kakavos milteliais.
  5. Toliau viską kartoti dar du kartus kaip ir pirmam sluoksniui – suvilgyti kavoje damų piršteliai, mascarpone kremas, kakava (paskutinis sluoksnis turi būti kremo ir kakavos).
  6. Paruoštą desertą statyti į šaldytuvą mažiausiai 3-4., tačiau geriausiai per naktį.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Google photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: