Burokėlių gaspacho su feta

Va čia tai yra šio sezono atradimas!

Pomidorų gaspacho visi jau žino ir čia nieko naujo. Bet. Burokėlių gaspacho, kad išvis tokia gali egzistuoti, tai labai labai neseniai sužinojau, pabandžiau ir taaaaip patiko! O dar geriau, padariau aš čia šiokią tokią interpretaciją, labai panašią į visų taip mylimus šaltibarščius. Pradžioje pagalvojau, kad bus nesamonė, atvirai sakau. Taip jau būna su eksperimentais, niekada juk negali žinot. Bet mano nuostabai tai puikiai viskas pavyko! Ir labai paprasta, kad, tikriausiai, per kokias dešimt minučių lengvai susisukti galima. Tiesiog jau šio dalyko tai negaliu nerekomenduot. Ypač vasarą, kai karšta. Aišku, dabar, kai rašau, tai lyja ir šalta. Aš visada tinkamu laiku ir tinkamoje vietoje, ką jau padarysi. 🙃

Reikės:

  • 700g. virtų burokėlių;
  • 400ml. pieno;
  • 400ml. graikiško jogurto;
  • 1-2 v.š. citrinos sulčių;
  • 1 v.š. balzamiko acto;
  • 1 v.š. saldiklio (agavų sirupo ar cukraus);
  • 30 g. svogūnų laiškų;
  • 15g. krapų;
  • 1 v.š. alyvuogių aliejaus;
  • Druskos ir pipirų;
  • ~150g. feta sūrio (papuošimui);
  • ~150g. agurko (papuošimui);
  • Mėtos lapelių ar krapų (papuošimui)
  1. Visus ingredientus, išskyrus papuošimui, sudėti į blenderį ir malti iki kreminės, vientisos konsistencijos. Pagardinti druska ir pipirais.
  2. Sriubą statyti į šaldytuvą 2-3 valandom ar per naktį, kad atvėstų.
  3. Paruoštą gaspacho supilti į dubenėlius ir papuošti pasmulkintu feta sūriu, smulkiais kubeliais pjaustytu agurku ir mėtos lapeliais ar krapais.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Google photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: