Cinamoninės bandelės su kreminio sūrio glaistu

Tai va taip va. Summer body in progress 😀 O jei šiek tiek rimčiau, manau, nėra čia kur labai išsiplėsti, nes jau kas kas, bet jau šitas dalykas tai patinka visiems (beveik!). Ar sunku? Tikrai ne! Laiko tik atima, kantrybės taip pat, nes išlaukti reikia visus procesus. Bet verta. Labai minkštos ir purios, šiltos dar tai išvis, nėra ką kalbėti. Visdar paieškose geriausiųjų, bet šios labai arti tikslo, na, bent jau man. Ir reikia įgusti savo atgrubnagiškom rankytėm susukti jas gražiau, bet viskas su laiku. Any tips? 😉

Tai šįkart tiek. Ir nors toli dar tas savaitgalis, deja, bet kokiems šeštadienio pusryčiams labai tiktų jos, manau. Siūlau nuoširdžiai, tikrai!

Reikės:

  • 570g. kvietinių miltų;
  • 50g. cukraus;
  • 5g. druskos;
  • 7g. sausų mielių;
  • 230g. pieno;
  • 80g. sviesto;
  • 2 kiaušinių.

Cinamoniam įdarui:

  • 200g. rudojo cukraus;
  • 15g. malto cinamono;
  • 70g. kambario temperatūros sviesto.

Kreminio sūrio glaistui:

  • 120g. natūralaus skonio kreminio sūrio;
  • 80g. cukraus pudros;
  • 2 v.š. pieno.
  • 70g. graikinių riešutų (papuošimui)
  1. Miltus sumaišyti su cukrumi, druska ir mielėmis.
  2. Į puodą supilti pieną, sudėti kubeliais pjaustytą sviestą ir kaitinti ant silpnos ugnies, pastoviai maišant, kol pienas lengvai pašils (neužvirs!) ir sviestas išsilydys. Įmušti kiaušinius ir suplakti iki vietisumo.
  3. Pieno, sviesto ir kiaušinių masę supilti į sausų ingredientų mišinį ir suminkyti labai elastingą, prie rankų nelimpančią tešlą. Tešlą sudėti į sviestu ar aliejumi išteptą indą, uždengti maistine plėvele ir palikti kambario temperatūroje apie 1,5h. pakilti.
  4. Pakilusią tešlą išversti ant paviršiaus, lengvai apibarstyto miltais, ir suformuoti didelį stačiakampį.
  5. Įdarui tešlą tolygiai sutepti kambario temperatūros sviestu ir apibarstyti cukrumi, sumaišytu su cinamonu.
  6. Viską tampriai susukti į ritinį ir padalinti į 12 lygių dalių.
  7. Bandeles sudėti į sviestu išteptą stačiakampę formelę, paliekant nedidelius tarpus. Uždengti maistine plėvele ir kildinti dar apie 40min.
  8. Orkaitę įkaitinti iki 180C ir kepti apie 15-20, kol apskrus. Iškepusias, atvėsinti apie 15min.
  9. Kreminio sūrio glaistui sumaišyti visus ingredientus iki vientisumo ir tolygiai paskirsyti ant dar šiltų bandelių. Papuošimui, graikinius riešutus susmulkinti ir apibarstyti viršų.

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Google photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Connecting to %s

%d bloggers like this: